Advies

Van der Meer ondersteunt u graag bij uw bedrijfsvoering met passend advies. De onderwerpen lopen uiteen van inspelen op actualiteit, zoals bij fosfaatrechten, tot toekomstgericht, bijvoorbeeld bij  begeleiding van een bedrijfsovername. Wij staan voor een persoonlijke benadering en een advies op maat voor elke situatie. Binnen de agrarische sector zijn diverse specialisaties die ieder om een eigen benadering kunnen vragen. Van der Meer heeft de kennis in huis en meerdere kennispartners om iedere agrarisch ondernemer bij elke situatie te adviseren.

Fiscaal advies

De fiscale wet- en regelgeving zijn continu in verandering. Het is aan ons de taak u als klant hier zo goed mogelijk in mee te nemen. Om de fiscale kansen voor uw bedrijf optimaal te benutten en de fiscale risico’s zoveel mogelijk te beperken. De kracht van Van der Meer is dat u hierover persoonlijk benaderd wordt.

Financiële analyse/ bedrijfsvergelijking

Hoe staat uw bedrijf er financieel voor ten opzichte van de andere agrarische ondernemers binnen uw sector? Bij Van der Meer is een financiële analyse mogelijk met vergelijkende cijfers van andere bedrijven binnen de sector. Hierdoor wordt er een duidelijk beeld geschetst waar u staat binnen de sector en waar de eventuele verbeterpunten liggen.

Korte en lange termijn begrotingen

Heeft u al plannen qua investeringen maar weet u niet zeker of dit financieel haalbaar is? Van der Meer kan u hierin ondersteunen met behulp van een begroting. Is het op korte termijn mogelijk en wat zijn de gevolgen op lange termijn? Dit wordt voor u op een overzichtelijke wijze op papier gezet.

Bedrijfsontwikkeling

Hoe staat uw bedrijf ervoor over tien jaar? Keuzes maken om uw bedrijf toekomstbestendig te houden en in te spelen op verschillende ontwikkelingen van buitenaf. Heeft u een opvolger of wilt u weten wat de gevolgen zijn als u wilt stoppen? Van der Meer gaat graag samen met u in gesprek om u de passende beslissing te kunnen laten nemen.

Van der Meer Accountants en Adviseurs:

Advies op maat voor optimaal resultaat.