Administratie

Een goede administratie is de basis van een goede onderneming. Uw administratie levert informatie voor uw keuzes voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Tegelijkertijd is dit de grondslag voor diverse advisering.

Van der Meer kan u ondersteunen bij het voeren van een administratie passend bij uw bedrijfssituatie en persoonlijke wensen. Natuurlijk zijn hiervoor verschillende mogelijkheden: u kunt uw administratie zelf verwerken of dit door Van der Meer laten verzorgen; u kunt uw administratie op papier inleveren of digitaal. Samen met u kunnen we bepalen wat voor u en uw bedrijf de beste werkwijze is.

Wat kunnen wij voor u qua administratie verzorgen:

Jaarrekening

Inzicht in uw financiële situatie van het achterliggende boekjaar krijgt u door middel van een jaarrekening. Van der Meer brengt overzichtelijk in kaart hoe het jaar financieel gezien verlopen is. Voor een externe financiering is een jaarrekening van wezenlijk belang. De jaarrekening geeft inzicht over het verleden met de handvaten voor de toekomst. Van der Meer ziet de jaarrekening ook als de basis voor het advies richting de toekomst.

Heeft u een (agrarische) onderneming die qua bedrijfsomvang verplicht is de jaarrekening te laten controleren? Ook hiervoor kunt u terecht bij Van der Meer.

Aangifte omzetbelasting

Sinds januari 2018 is de Landbouwregeling afgeschaft en heeft iedere agrarische ondernemer te maken met de BTW-regeling. In de meeste gevallen wordt ieder kwartaal BTW-aangifte gedaan. Het is hierbij aan u of u de bijbehorende administratie en aangiften zelf uitvoert of dit door Van der Meer laat verzorgen. Wanneer u dit zelf wilt uitvoeren kan Van der Meer uw aangifte indien gewenst controleren.

Aangifte inkomstenbelasting

Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker, volgens de belastingdienst. De jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting; iedere ondernemer en particulier krijgt ermee te maken. Van der Meer kan het voor u zeker makkelijker maken en soms een klein beetje leuker, door deze aangifte voor u te verzorgen.

Salarisadministratie

Heeft u personeel in dienst of overweegt u personeel in dienst te nemen? Dan heeft u ook hierbij te maken met specifieke administratie verwerking. Van der Meer verzorgt dit graag voor u op basis van de betreffende brancheregels en actuele wet- en regelgeving. Mede door een vlotte salarisberekening willen we bijdragen aan een goede relatie van u als werkgever met uw personeel.