Nieuwe maatregelen asbestsanering aangekondigd

Ondanks dat een asbestverbod per 2024 niet doorgaat, blijft het saneren van uw asbestdak actueel. Om sanering aantrekkelijk te maken wil de overheid voor het einde van het jaar een aantal maatregelen presenteren.

Ondersteunende maatregelen

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat werkt samen met o.a. provincies, gemeenten en de bouw- en asbestsector een aantal ondersteunende maatregelen uit. Een aantal voorbeelden die in uw voordeel kunnen werken zijn:

  • Een fonds met leningen tegen een lage rente.
  • Asbestsanering koppelen aan andere activiteiten zoals dakisolatie en/of energieopwekking.
  • Vereenvoudiging van de sanering, zodat de kosten voor de sanering kunnen worden gereduceerd.

Vanaf 2020

U kunt deze maatregelen, indien ze passen op uw bedrijf, waarschijnlijk in de loop van 2020 inzetten.

Reden om te saneren

Ondanks dat u niet verplicht wordt om uw asbestdak te saneren, kunt u nog wel andere redenen hebben om tot sanering over te gaan. Zoals bijvoorbeeld de bouwkundige staat van het asbestdak of de premie van uw verzekeraar voor de panden.