Vrijstelling zoogkoeien 2020 voor einde 2019 melden

Bent u zoogkoeienhouder en wilt u vanaf 2020 voor het eerst gebruikmaken van de ‘Vrijstelling zoogkoeienhouderij’? Eén van de voorwaarden is dat u zich tijdig aanmeldt bij RVO. Dit geldt ook wanneer u pas vanaf 2020 vee gaat houden.

Uiterlijke aanmelddatum

De uiterlijke aanmelddatum hangt af van het feit of u wel of geen fosfaatrechten heeft gekregen. Heeft u fosfaatrechten toegekend gekregen? Dan moet u deze laten vervallen, RVO heeft enkele maanden nodig voor dit proces. De uiterste aanmelddatums zijn daarom verschillend:

  • 1 november 2019, wanneer u uw fosfaatrechten moet laten vervallen.
  • 1 december 2019, wanneer u geen fosfaatrechten heeft ontvangen.

Vrijstelling loopt door

Wanneer u zich heeft aangemeld voor de vrijstellingsregeling blijft deze van toepassing op de daaropvolgende jaren. U hoeft zich niet elk jaar opnieuw aan te melden. Wel moet u blijven voldoen aan alle voorwaarden.

Nieuw bedrijf

Start u pas in 2020 met het houden van zoogkoeien? En wilt u direct gebruikmaken van de vrijstellingsregeling? Ook dan moet u uw bedrijf uiterlijk 1 december 2019 aanmelden. Dit geldt voor bijvoorbeeld nieuwe gestarte bedrijven maar ook voor ‘nieuwe’ bedrijven na een bedrijfswijziging.

Bestuurder in ander bedrijf

Bent of was u in de afgelopen drie jaar bestuurder geweest van een bedrijf met fosfaatrechten? Dan moet u de fosfaatrechten van dit bedrijf laten vervallen. Dit betekent dat u zich voor 1 november moet aanmelden bij RVO.

Tijdige registratie KvK en eHerkenning

Voor de aanmelding heeft u eHerkenning nodig. Dit betekent dat u het nieuwe bedrijf tijdig moet registreren bij de KvK en uw eHerkenning leverancier.