Vrijstelling zoogkoeien: aanmelden nog t/m 31 december

Heeft u een zoogkoeienbedrijf en heeft u fosfaatrechten? Dan kunt u zich nog t/m 31 december aanmelden voor de vrijstellingsregeling. Heeft u geen fosfaatrechten? Dan geldt de langere aanmeldperiode niet voor u.

Aanmelden t/m 31 december

Wilt u alsnog meedoen aan de vrijstellingsregeling voor zoogkoeienhouders, maar heeft u zich nog niet aangemeld? Dan kunt u zich nog aanmelden t/m 31 december 2018. LET OP: dit geldt alleen indien u beschikt over fosfaatrechten! U kunt zich aanmelden voor de vrijstelling, die geldt vanaf 2018 of vanaf 2019.

Fosfaatrechten inleveren

U geeft bij de aanmelding aan dat uw initieel verkregen fosfaatrechten ingetrokken moeten worden. RVO registreert het vervallen van uw fosfaatrechten per 1 januari 2019.

Doel uitstel

Met de uitstel van de uiterste aanmelddatum hoopt de minister dat meer zoogkoeienhouders met fosfaatrechten zich aanmelden voor de vrijstellingsregeling. Op deze manier worden er meer fosfaatrechten ingeleverd.

Geen fosfaatrechten?

Heeft u geen fosfaatrechten? Voor u is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor de vrijstelling. De uiterste aanmelddatum van 1 december 2018 voor bedrijven zonder fosfaatrechten is niet opgeschoven.